StartMyBusiness in de kijker op Ondernemen 2.0

Naar jaarlijkse gewoonte vond op 17 en 18 oktober in het Brusselse Tour & Taxis een beurs voor (startende) ondernemers plaats. Het salon ging dit jaar helemaal de digitale toer op. Participanten, onder wie veel jongere zelfstandigen, konden er deelnemen aan 140 workshops en seminaries over de mogelijkheden én de uitdagingen die de digitalisering biedt.

Voor de Federatie van het Notariaat een uitgesproken kans om StartMyBusiness in de kijker te zetten. De participanten kregen een leuk filmpje te zien dat snel duidelijk maakt hoe eenvoudig het is om via de website www.notaris.be alle noodzakelijke gegevens voor de oprichting van een vennootschap aan een notaris over te maken.

Tegelijkertijd vernam het publiek wat de voor- en nadelen zijn van de oprichting van een vennootschap. Notaris Renaud Gregoire kreeg woensdag 17 oktober een half uurtje de tijd om de het geïnteresseerde publiek een heldere stoomcursus over de aansprakelijkheid van oprichters en zaakvoerders te geven, het belang van een degelijk financieel plan te benadrukken, en de ondernemers te waarschuwen dat een vennootschap niet altijd een garantie biedt om het privévermogen af te schermen voor de aanspraken van de schuldeisers.

20181017_153922.jpg

Dat de ondernemers vanaf volgend jaar een besloten vennootschap (BV) kunnen oprichten zonder dat ze een bepaald minimum kapitaal moeten storten, oogstte bij de toehoorders veel belangstelling. Zelfstandigen die hun activiteiten al in een vennootschap hebben ondergebracht, stelden ook vragen over de gevolgen van het nieuwe wetboek vennootschappen voor hun bedrijf. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s