Driejaarlijkse prijs van het Antwerps notariaat

Voor de inmiddels 18e keer werd de driejaarlijks prijs van het Antwerps notariaat uitgereikt, en dit ter gelegenheid van een academische zitting die plaatsvond op het Notarishuis te Antwerpen in aanwezigheid van prominente genodigden uit het notariaat, de magistratuur, advocatuur en meerdere universiteiten.

Traditioneel wordt de jury, – die allen hun sporen verdiend hebben in het notariaat, het gerecht, de advocatuur, en in de academische wereld – voorgezeten door de eerste voorzitter van het hof van beroep van Antwerpen, de heer Bruno Luyten. De Voorzitter van de Kamer van Notarissen van de Provincie Antwerpen, notaris Eric Michoel, had het genoegen de prijs – een cheque van € 4.000 euro – te overhandigen aan de laureate, te weten mevrouw Valérie Withofs, voor haar werk “Contractsoverdracht”.

Het bekroonde werk is de handelseditie van het doctoraal proefschrift dat de laureate op 3 april 2015 verdedigde aan de KU Leuven en waarin de auteur de ‘contractsoverdracht’ analyseert.

Het is een zeer omvangrijk en verzorgd werk, dat geheel volgens de regels van de kunst werd geschreven en onderbouwd. Een grondig uitgewerkte theorie van de contractsoverdracht met eigen stellingname.

De laureate werd samen met haar naaste familie gehuldigd tijdens een diner aangeboden door de Kamer van Notarissen van de Provincie Antwerpen ter gelegenheid waarvan zij tevens het erelidmaatschap van de Antwerpse Conferentie van Notarissen mocht ontvangen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s