Het notariaat sluit partnerschap met FOD Justitie inzake ICT

Op 22 juni heeft het notariaat een samenwerkingsprotocol afgesloten met FOD Justitie inzake informatisering. In het Justitieplan van minister Koen Geens staat immers dat het notariaat, net als de beroepsorganisaties van de advocaten en de gerechtsdeurwaarders een belangrijke rol spelen in de informatisering van justitie. Dat doen ze in de eerste plaats door aangepaste ICT-toepassingen aan hun leden aan te bieden.

Het notariaat investeert sinds 2000 massaal in een systematische informatisering van haar dienstverlening, zowel in de notariskantoren zelf als via samenwerkingen met diverse overheden: van het online oprichten van vennootschappen tot het online registreren van jaarlijks meer dan 900.000 akten. Dankzij het e-Box project kunnen de notarissen nu met de griffies en de andere juridische beroepen online en rechtsgeldig communiceren.

Het samenwerkingsprotocol legt een aantal basisprincipes vast voor een duurzame constructieve aanpak. De belangrijkste principes waartoe alle partners zich engageren zijn:

  • samenwerking op het technische vlak en interconnectie van ICT-platformen
  • uitwisseling van informatie en ervaring
  • het houden van regelmatige strategische overlegmomenten
  • samenwerking inzake communicatie en opleiding om de transitie naar een digitale Justitie mogelijk te maken

De drie beroepsgroepen engageerden zich ook om een aantal projecten verder te ondersteunen: e-Box, e-Deposit, e-Payment, register collectieve schuldenregeling,…

Meer informatie vindt u hier: http://www.koengeens.be/news/2016/06/22/minister-geens-en-juridische-beroepen-sluiten-partnerschap-voor-een-digitale-justitie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s