Paaseierenraap voor kinderen uit kansarme gezinnen

TH-CG-paaseierraap OCMW-1746-HR

Op paaszondag vlogen de paasklokken over Gent! Kinderen uit kansarme gezinnen konden er hun mandje vullen met paaseieren tijdens een heuse paaseierenraap.

Die paaseierenraap kwam tot stand dankzij een samenwerking tussen de vakantiewerking van het OCMW en de notarissen van Oost-Vlaanderen. De Stichting van het Oost-Vlaams Notariaat schonk 5.000 euro aan het OCMW om een unieke paasactiviteit uit te werken.

Op paaszondag trokken tientallen gezinnen dan ook naar het woonzorgcentrum ‘De Vijvers’ in Gentbrugge, waar ze warm onthaald werden met een ontbijt en verschillende randactiviteiten, zoals een schmink- en kapperstand.

Een speeltheater stoomde de kinderen tussen 3 en 12 jaar klaar voor de paaseierenraap. De buit werd eerlijk verdeeld en elk kind kreeg een zak vol chocolade paaseieren uit handen van de Stichting van het Oost-Vlaams Notariaat. Het evenement werd afgesloten met een lekkere barbecue. Kortom, een geslaagde paasactiviteit voor iedereen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s