Erenotarissen bezoeken Spa

Onder leiding van de immer opgewekte erenotaris Paul Godin trokken 71 erenotarissen en hun partners op een mooie oktoberdag naar de heuvels van Spa.

De ochtend besteedden ze aan het ontdekken van de venen van Malchamps met de beklimming van de uitzichttoren en een bezoek aan het interessante bosmuseum van Berinzenne. In de namiddag verzamelden ze in het centrum van Spa waar ze zich opsplitsten in twee groepen. Na een verfrissend glas ijzerwater vertrok de ene groep aan het monument Le Pouhon Pierre Le Grand voor een tocht door de straten en het ‘Parc de 7 heures’. Alles onder begeleiding van een lokale verhalenverteller, gehuld in kledij van toen.

Tegelijkertijd bezocht de tweede groep het museum Marie-Henriette met de Manufacture des boîtes et jolités van Spa (fabriek waar dozen en fijn beschilderde houten voorwerpen worden vervaardigd), alsook het Paardenmuseum dat de Belle Epoque liet heropleven.

De dag eindigde met een aangename receptie in het stadhuis van Spa in aanwezigheid van de niet minder sympathieke eerste schepen mevrouw Sophie Delettre, waarnemend burgemeester.

Een goed gevulde dag, wel een beetje nat, maar scheen de zon niet in ieders hart?


Tekst en foto’s: Jean-Louis Jeghers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s