Vereenvoudigen en beveiligen van vastgoedtransacties in Europa

Op 17 september organiseerden de Notarissen van Europa een lunchdebat omtrent het thema:  ‘Vereenvoudigen en beveiligen van vastgoedtransacties in Europa’.

Notaris Jean Tarrade, voorzitter van de Conseil des Notariats de l’Union européenne (CNUE), stelde ter gelegenheid de nieuwe informatiewebsite van de CNUE voor de Europese burgers voor: www.jachetemonlogement.eu (beschikbaar in het Frans en Engels). Deze website zet de verschillende stappen uiteen om een onroerend goed te kopen in de 22 lidstaten van de Europese Unie die het notariaat kennen.

Tijdens dit lunchdebat heeft notaris Molitor, voorzitter van de ivzw EUFides, ook het elektronisch samenwerkingsplatform tussen notarissen voorgesteld, dat notarissen toelaat om samen te werken aan onder andere grensoverschrijdende vastgoedtransacties en op die manier hun cliënten te begeleiden.

Tot slot, heeft de heer Robert Bray, afdelingshoofd van het secretariaat van de Commissie ‘Juridische Zaken’ van het Europees Parlement, gesproken over de studie die het Europees Parlement momenteel voert naar de problemen die burgers ondervinden bij grensoverschrijdende aankoop van onroerende goederen.

www.jachetemonlogement.eu / www.buyingmyhome.eu


Texte: Marianne Laruelle
Photos: © Dorian Lohse / K-pture

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s