Steunt u ‘Les 4 cents coups’ tijdens de Oxfam Trailwalker?

Op 29 en 30 augustus doet een team van het notariaat, ‘Les 4 cents coups’, mee aan de Oxfam Trailwalker. Om te mógen starten, moeten ze minstens 1.500 euro inzamelen. Geld dat integraal naar de projecten van Oxfam-Solidariteit gaat. Draagt u uw steentje bij?

Wat is de Oxfam Trailwalker?
De Oxfam Trailwalker is een sportieve én solidaire teamuitdaging. Sportief, want als team van vier moet er in minder dan 30 uur tijd 100 km gewandeld worden in de Hoge Venen. Ten minste twee supporters volgen hen tijdens het hele traject en zorgen voor bevoorrading, medische hulp (bleinen!) en vooral mentale ondersteuning.

Solidair, want elk team moet minstens 1.500 euro inzamelen. Dat geld zal gebruikt worden voor projecten van Oxfam-Solidariteit in het Zuiden en het Noorden. Meer specifiek om lokale landbouwers wereldwijd te steunen bij het gebruiken van duurzame technieken om zo het hoofd te kunnen bieden aan de klimaatverandering.

‘Les 4 cents coups’ heeft u nodig!
Tot op vandaag heeft het team van het notariaat ongeveer één derde van het nodige inschrijvingsgeld verzameld door broodjes en taarten te verkopen. Maar er blijft dus nog een hele weg te gaan.

Op de site van Oxfam Trailwalker kunt u volgen hoeveel kilometer ‘Les 4 cents coups’ al getraind heeft, hoeveel geld er al ingezameld is én u kunt er zelf ook een gift doen! Surf naar http://www.oxfamtrailwalker.be/fr/editions/oxfam-trailwalker-2015/les-4-cents-coups en steun het team van het notariaat en zo ook Oxfam. U krijgt eeuwige dankbaarheid in ruil!

Vanaf 40 euro hebt u bovendien recht op een fiscaal attest. Daarmee kunt u 25 tot 55% van uw gift recupereren via uw belastingaangifte!

Wie schuilt er achter ‘Les 4 cents coups?

Lore HalbardierLore Halbardier is juriste bij de Conseil francophone en is liefhebster van sportieve en solidaire uitdagingen. Dit jaar nam ze trouwens deel aan de 20 km door Brussel met de KFBN ten voordele van ‘Welzijnszorg’. Toen ze in de krant een artikel las over de Oxfam Trailwalker, vertelde ze dat meteen aan haar collega Axelle. De bal ging meteen aan het rollen. Thomas en Benoit vervolledigden het team en supporters werden gezocht en gevonden. “Een sportieve prestatie voor het goede doel aangaan, stimuleert en verrijkt me enorm. Voeg daar nog eens het aspect ‘teambuilding’ aan toe en de uitdaging wordt onvermijdelijk!”

Axelle DekeyserAxelle Dekeyser is juridisch adviseur bij de Conseil francophone. Sinds enkele maanden maakt Axelle deel uit van een wandelgroep die op zondag samenkomt. Ze is opnieuw met deze fysieke uithoudingsactiviteit begonnen omdat die haar tot rust brengt en toelaat om in contact te treden met de natuur. Toen Lore haar over de Oxfam Trailwalker vertelde heeft ze geen seconde getwijfeld en meteen enthousiast beslist om zich in het avontuur te storten. “De uitdaging werd nog interessanter omdat ze voor het goede doel is en gebeurt in een team van vier personen. Ik heb altijd van uitdagingen gehouden en het verleggen van mijn eigen grenzen. Het leven is pas interessant al men niet op zijn lauweren blijft rusten. Steeds bijleren uit je ervaringen en steeds verder gaan, dat is mijn credo!”

Benoît RickerBenoit Ricker is sinds 2007 notaris in Brussel. Als ervaren sportman verdeelt hij zijn vrije tijd tussen hardlopen (hij mist geen enkele editie van de 20 km door Brussel) en fietsen in de bergen. Steeds bereid tot het steunen van liefdadigheidsacties is het niet verwonderlijk dat hij hij zich heeft aangesloten bij ‘Les 4 cents coups’ om dit solidaire project te verwezenlijken.

Thomas NyssenThomas Nyssen is diensthoofd van de Conseil francophone. Na hardlopen en rugby is hij nu terug aan het wandelen (iets wat hij vroeger enkel in de bergen deed) met de bedoeling om samen met het team de uitdaging om 100 km te wandelen, te voltooien.

De supporters
‘Les 4 cents coups’ wordt gesteund door Benoît Beeldens, Margaux Dewitte en Bo Bogaert.

Benoît Beeldens is jurist bij de Nationale Kamer voor notarissen. In 2009 nam hij samen met zijn vrouw, schoonbroer en een vriend, als regelmatige stappers, deel aan de Oxfam Trailwalker. Een familiale uitdaging in twee opzichten: het verzamelen van de vereiste fondsen en 100 km wandelen in de Hoge Venen. Gezamenlijke motivatie: Oxfam significant steunen (bovenop op onze gewone steun) en onze grenzen leren verleggen (ze waren zich ervan bewust, maar toch…).
“Vandaag zit ik in het supportersteam als ‘veteraan’ die nog ‘een eitje te pellen’ heeft met de uitdaging. Onze ploeg wist destijds immers niet de finishlijn te behalen. Supporteren draagt zeker en vast bij tot een goede afloop van de uitdaging.

Margaux Dewitte is juriste bij de Vlaamse Raad van het Notariaat. Sportief zou ze zichzelf niet noemen, maar ze doet mee omdat het meer is dan alleen een sportieve uitdaging. “De uitdaging begint eigenlijk al bij het inzamelen van het inschrijvingsgeld, het organiseren van acties en het creatief denken om er te geraken… Hoe onmogelijker iets lijkt, hoe meer ik gemotiveerd geraak om er mee door te gaan!”

Bo Bogaert is coördinator en eindredactrice van Notarius en werkt op het departement communicatie. “Er werd me eerst gevraagd om mee de 100 km te stappen. Maar na eens diep en eerlijk te hebben nagedacht, moest ik toegeven dat die uitdaging me toch een stapje te ver ging. Maar ik wil wel mijn steentje aan dit geweldige initiatief bijdragen als supporter. Samen met Margaux en Benoît zorg ik ervoor dat ons team al lachend de finish bereikt!”

Alle info over de Oxfam Trailwalker leest u op de website: http://www.oxfamtrailwalker.be/nl/home

Alvast bedankt voor uw steun en uw generositeit!
Les 4 cents coups

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s