Notarisbarometer: 6,2% meer vastgoedtransacties in vergelijking met vorig jaar

Uit de Notarisbarometer blijkt dat het aantal vastgoedtransacties in het 2de trimester 2015 met +6,2% steeg in vergelijking met het 2de trimester 2014. Vooral in juni was het bijzonder druk op onze vastgoedmarkt (+18%). 

Het aantal vastgoedtransacties steeg trouwens in de drie regio’s. In Vlaanderen ging het om een stijging van +3,8% in vergelijking met het 2de trimester 2014. In Brussel was er een stijging met +5,7% en in Wallonië was de stijging nog opvallender, nl. +10,5%.

In het 2de trimester 2015 bedroeg de gemiddelde prijs van een woonhuis in ons land 236.362 euro, een stijging van +1,6% in vergelijking met het 1ste trimester 2015.

De gemiddelde prijs van een appartement bleef zo goed als stabiel: 204.751 euro, +0,4% in vergelijking met het 1ste trimester 2015. De prijzen van de appartementen in de kustgemeenten én op de dijk stegen respectievelijk met +3,6% en +2,9%.

Meer details vindt u in de Notarisbarometer op www.notaris.be.


De ‘Notarisbarometer’ van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat peilt o.a. naar de activiteiten van de bevolking inzake vastgoed. In de cijfers die de notarissen via de Notarisbarometer verspreiden, gaat het o.a. om de verkoop van vastgoed. De gegevens worden elektronisch verzameld op het ogenblik van de ondertekening van de voorlopige verkoopovereenkomst, 3 à 4 maanden voor de ondertekening van de akte. Hierdoor beschikken de notarissen over de meest recente gegevens inzake de Belgische vastgoedmarkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s