Mooie momenten op het VLN galabal 2015

Zaterdag 18 april vond het jaarlijkse VLN gala plaats in een stijlvolle balzaal, Zaal Hélène in de Lozen Boer te Lochristi. Nadat de notariaatswereld zich gedurende de lange wintermaanden doorheen de nieuwe VLABEL bepalingen geworsteld had of zich plichtsbewust had voorbereid op het notarieel examen, gaf de VLN hen eindelijk een mogelijkheid om alle remmen los te gooien binnen een notarieel kader.

Meteen ving het avondfeest aan met een geraffineerd aperitief en konden we enthousiast het glas heffen op de eerste lentezon. Dresscode van de avond was traditiegetrouw smoking voor de heren die vergezeld werden van elegante dames in glamoureuze baljurken. Uiteraard leverde dit sprookjesachtige taferelen op en daarvoor hadden we fotograaf Melissa ingeschakeld. Melissa is notarieel medewerkster die in avondschool een opleiding fotografie volgt. Jong, dynamisch en goedlachs, is zij een levende bron van enthousiasme en daarmee de kandidaat bij uitstek om de meest fascinerende momenten van het gala te vereeuwigen. Ze bruist van energie en creativiteit. Gewapend met haar camera weet ze iedere gast voor een originele foto te strikken.
IMG_9137

Na een heerlijk diner op een prachtlocatie, kwam de VLN apotheose: de langverwachte awardceremonie. Maar eerst een kleine historiek … Wat zijn de VLN awards? Aan de bakermat van het inmiddels jaarlijks georganiseerde VLN gala lagen aanvankelijk twee gedreven licentiaten in het notariaat, heden geassocieerde notarissen te Leuven, Carl Maere en Hugo Van Elslande. Het eerste VLN galabal dat met veel glorie de geschiedenis inging, hebben we aan hun inzet en feestvreugde te danken. Zij bedachten als echte pioniers in 2009 het concept VLN gala. Tot op vandaag duikt er sindsdien ieder jaar een gemotiveerde VLN’er  op die zich geroepen voelt dat gala terug tot leven te wekken. Telkens een verschillende locatie, maar uiteindelijk steeds verzegeld met het label ‘ambiance verzekerd’.

Na het dessert en vooraleer de dansvloer te openen, reikt de VLN ieder jaar haar awards uit. Zeg maar de Oscar-night in VLN termen. Het balcomité heeft onder meer als taak verscheidene categorieën te bedenken, de ene al ludieker dan de andere, om notarissen te bekronen. Het type awards wijzigt ieder jaar. Zodra de categorieën gekend zijn, worden deze aan de provincies overgemaakt die per award een notaris mogen voordragen uit hun ressort. Elk genomineerd notaris is bij uitstek reeds lokaal een winnaar, maar de stemming biedt de gelegenheid om de vedette met de meeste steun van Vlaanderen en Brussel extra in de bloemetjes te zetten op het gala. Zodra de kieslijst compleet is, worden de VLN’ers, notarissen, notarieel medewerkers en sympathisanten via e-notariaat uitgenodigd om zich zowel in te schrijven voor het galabal als hun stem uit te brengen op hun favoriet. Met veel pracht en praal onthalen we de winnaar tijdens de awardceremonie op het gala waarbij deze ook zijn prijs in ontvangst mag nemen. De laureaten van de VLN awards 2015 – meest beloftevolle notaris, most positive attitude notaris, sportiefste notaris, best dressed notaris, notaris gourmet en, een klassieker, beste stagemeester – gingen dit jaar de deur uit met een vulpen. Wij hopen binnen de VLN uiteraard dat zij deze awards als echte werkinstrumenten zullen gebruiken en dat het etui met daarop de awardvermelding nog lang op hun bureau mag tronen.

Tim Vandersteen, kersvers notaris te Brugge, is nummer één in de categorie meest beloftevolle notaris. Hij is een explosieve cocktail van charme, zelfvertrouwen, empowerment en dynamisme in het notariaat. In zijn dankwoord gaf hij wel toe dat, sinds hij akten mag verlijden en zijn nominatie hem bereikt had, hij zijn cliënten licht chanteerde met het verzoek eerst te stemmen vooraleer hij de akte zou tekenen. Toch kon het daverende applaus en gejuich niet onderdrukken dat hij de welverdiende winnaar was.

Most positive attitude notaris. Per definitie de notaris die optimisme, sympathie en motivatie uitstraalt en door het leven gaat met als permanente make-up zijn grootste glimlach. Kortom de notaris die steeds het zonnetje in huis is, daarvoor moet u bij notaris Frédéric De Grave, geassocieerd notaris te Sint-Jans-Molenbeek – en voorheen VLN fenomeen – zijn.

Eindelijk kregen we de gelegenheid Catherine De Moor, geassocieerd notaris te Sint-Niklaas, te bekronen als sportiefste notaris voor haar vele sportieve ervaringen. Zij leeft volgens het motto mens sana in corpore sano. Toen ze haar award in ontvangst kwam nemen, wenste ze ons allen nog een sportieve avond toe. Haar advies werd goed opgevolgd, zou later blijken. Zodra de awardceremonie afgelopen was, snelden de stiletto’s de dansvloer op en barstte er een heus dansfeest los.

You can never be overeducated or overdressed (Oscar Wilde). Smart, stunning & stylish schittert Catherine Croes, geassocieerd notaris te Herent, aan de top van de best dressed list onder notarissen. De ster van de avond hadden we niet voor niets aan de tafel met de naam Monaco geplaatst, een stad waar Bal de la Rose en beautiful people het straatbeeld vormen.

Notaris gourmet, een fijnproever. Bruno Mariens, geassocieerd notaris te Kortenberg, weet als een echte kenner geraffineerde keuken en wijnen te appreciëren en is daarmee de keizer van de smaak. Deze notaris is een heuse lekkerbek en heeft verstand van lekker eten.

Met een indrukwekkende score won notaris Frank Celis, geassocieerd notaris te Antwerpen, de award voor beste stagemeester. Zijn stagiairs mogen zich gelukkig prijzen onder de auspiciën van zulke TEACHER, Terrific Energetic Able Cheerful Hardworking Enthusiastic Remarkable.

Daarnaast reikte de VLN ook een lifetime achievement award uit. Dit is een exclusieve bevoegdheid van het nationaal bestuur en valt dus buiten de democratische verkiezingen. Intern vergadert het bestuur omtrent een drijvende kracht binnen het notariaat die bij het eind van zijn of haar carrière een stempel gedrukt heeft in het notariaat en waarvoor de VLN haar dank wil betuigen. Persoonlijkheid van het jaar 2015 aan wie de lifetime achievement werd uitgereikt was Luc Van Campenhout, erenotaris te Keerbergen. Hij kon er op het gala niet bij zijn, maar de VLN schonk zijn dochter Anne een heerlijke cuvé zodanig dat ze ten huize Van Campenhout op deze trofee gezellig samen kunnen klinken.

Na een driegangendiner en een emotionele awardceremonie, gaf de DJ het startschot voor het dansfeest. Enthousiast vulden de gasten snel de dansvloer en zat de sfeer erin om de nacht in te dansen…

Een geslaagd galabal! Op naar de volgende editie!

 


Tekst: Delphine Brandhof – Foto’s: Melissa Verstraete

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s