You can never be overeducated or overdressed*

Smart, stunning and stylish. Met deze kwaliteiten won notaris Evy Willems in 2014 de titel ‘fashionista van het notariaat’ tijdens het VLN-gala. Daarmee is ze de verpersoonlijking van Oscar Wildes beroemde citaat*. En voor ons de perfecte kandidate voor een dagje shoppen met Linda Van Waesberge.

Evy’s liefde voor mode blijkt meteen. ‘Ik shop heel graag’, vertelt ze enthousiast, ‘snel door het raam als ik gehaast ben of gewoon rustig in het weekend.’ Haar zelfzekere en vrolijke karakter uit zich ook tijdens het winkelen. ‘Ik ben een snelle beslisser’, zegt Evy, ‘drie keer hetzelfde kledingstuk passen doe ik nooit. Ik weet vrij snel wanneer iets een ‘no go’ is, ik kan mijn miskopen op één hand tellen. Ik winkel meestal alleen, net omdat ik wil dat het snel vooruit gaat. Maar een paar keer per jaar trek ik er wel eens met een vriendin op uit en dan mag zij eens in mijn plaats kiezen (lacht).’

Vaste winkeladressen heeft Evy niet. Online wisselt ze af met live shoppen en merkkledij met ketenkledij. ‘Als ik in de stad ben, spring ik altijd bij Zara en H&M binnen. Voor een feestje durf ik al eens wat meer uitgeven, maar een merk is geen must, integendeel! Mijn schoenen echter zijn meestal wel prijzig. Een goede leest is essentieel. Als je voor hoge hakken gaat, dan moet je er goed mee kunnen stappen. Lingerie en schoenen… daar besparen we niet op (lacht).’

We hebben met Linda afgesproken bij ‘ICON’, een boetiek met een ruime keuze aan merken. Meteen begint Evy tussen de rekken te snuisteren. ‘U bent nog zo jong, krijg ik vaak te horen (Evy is pas 31 en sinds oktober 2013 notaris, nvdr). Vooral oudere cliënten hebben een prototypisch beeld van ‘de notaris’: een man, wat ouder en wijzer en dus grijzer (schaterlacht). Daarom probeer ik me op kantoor wat klassieker te kleden. Ik draag bijna nooit broeken, meestal een kleedje of een rok met een blazer. Altijd vrouwelijke, getailleerde outfits. Geen losse zakken voor mij! Mijn bril en hoge hakken horen ook bij het ‘serieuze’ pakket. Het geheel vrolijk ik op met een speels detail of een accessoire.’

‘In het weekend echter draag ik graag sneakers, een toffe jeans en een T-shirt met print. Liefst met veel kleuren, à la Desigual. De bril wordt vervangen door lenzen, de juwelen mogen wat groter en de make-up wat speelser. Dat heeft als voordeel dat mijn cliënten me zelfs niet herkennen in de supermarkt (lacht).’

Intussen is ook Linda druk aan de slag. Trefzeker haalt ze verschillende kledingstukken uit de rekken. Daarbij gaat ze volledig op haar gevoel af. ‘Evy is een dynamische persoon die energie uitstraalt. Het zou zonde zijn om haar pittige karakter te verdoezelen door al te brave kleren. Daarvoor vind ik haar dan weer te jong (lacht). Er zijn genoeg opties om serieus over te komen, zonder je daarbij saai te kleden.’

Aan hoog tempo past Evy verschillende outfits. We starten met een totale look van Alexander Wang: een kort zwart jurkje met daarover een krijtstreepjas en schoenen (Phillip Lim) die bij de eerste aanblik wenkbrauwen doen fronsen, maar volgens Evy ‘erg comfortabel zitten’. Wat volgt is een elegante zwarte jurk van Isabel Marant met een zacht mohair cardigan van Made by Bernadette en pumps van Acne Studios. ‘Nu nog leuke oorbellen en een halsketting en Evy is klaar om naar de opera te gaan’, glundert Linda. ‘En dan best een parelketting, want parels zullen Evy nog meer laten stralen’.

Een zwarte strakke jeans van Acne Studios die Evy’s atletische benen mooi laat uitkomen, is vervolgens de basis voor een zomerse doorkijkblouse met blauwe accenten (Raquel Allegra), een felblauwe gebreide poncho met brede rolkraag (WEHVE), een korte witte trui met groene grafische print (Acne Studios) en een lang hemd met bloemen in allerlei bruine tinten (Roseanna). Wegens veel te klein, wordt een kleedje met veelkleurige bloemenprint (Roseanna) dan ook maar met veel hilariteit omgetoverd tot blouse.

Evy’s favorieten van de dag zijn de poncho, het te kleine kleedje en de trui met groene accenten, al ‘piekt’ die laatste wel te hard om te kunnen dragen volgens Evy.
Linda is het volledig eens met Evy’s keuze. ‘Evy moet niet bang zijn om felle kleuren te dragen, integendeel, die flatteren haar juist het meest.’

Linda Van Waesberge, personal shopper en styliste, neemt notarissen en medewerkers op sleeptouw naar haar favoriete adressen.
Ze laat zien dat er zoveel meer is dan een maat- of mantelpak om professioneel voor de dag te komen. Tijd voor een nieuwe wind door de garderobe!


Met dank aan:

ICON
Nieuwe Graanmarkt 5
1000 Brussel
www.icon-shop.be


Tekst: Bo Bogaert – Foto’s: Lies Engelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s