Steun Sophie en Kate tijdens de Rally Aïcha des Gazelles

Het grote vertrek naar de Marokkaanse woestijn nadert snel… op 19 maart 2015 vertrekken Sophie Maquet en Kate Rizzi om tijdens de 25ste Rallye Aïcha des Gazelles de belangen van GAMS België te verkondigen.

Na een jaar van fondsen werven, ontbreekt het hen aan de laatste euro’s en vooral aan dat beetje extra voor GAMS België! Via de crowdfundingsite KissKissBankBank kunt u helpen om hun budget rond te krijgen.

Klik op onderstaande link en laat de teller omhoog gaan! http://www.kisskissbankbank.com/en/projects/les-gamsgazelles


 

Wie zijn Sophie en Kate?
Sophie Maquet, geassocieerd notaris te Brussel en voorzitter van de Benoemingscommissie voor het Notaiaat en Kate Rizzi, zaakvoerder en psychologe vormen samen het AKKA team. Ze zijn vriendinnen, beiden moeder van 3 tieners en maatschappelijk geëngageerde avonturiers die aan de vooravond staan van misschien wel dé uitdaging van hun leven: deelnemen aan de 25ste editie van de Rallye Aïcha des Gazelles in de Marokkaanse woestijn. En dit alles voor het goede doel: de afschaffing van vrouwelijke genitale verminking.

Wat is het?
De 25ste editie van de Rallye Aïcha des Gazelles du Maroc gaat door van 25 maart tot 6 april 2015. Deze rally is uniek in zijn soort en wel hierom:

  • 100 % vrouwelijk. Enkel vrouwen, ‘Gazelles’ mogen deelnemen. Sinds 1990 leggen elk jaar 150 teams met vrouwen van 18 tot 65 jaar en meer dan 30 verschillende nationaliteiten ongeveer 2.500 km af in 8 dagen tijd.
  • Bijzonder visie op de autosport: geen snelheid en geen GPS. Met enkel kaart en kompas moeten de teams met een 4X4, een Crossover, quad, camion of motor de woestijn doorkruisen. Het team dat het minste aantal kilometers aflegt, wint de rally.
  • Milieuvriendelijk. De Rallye Aïcha des Gazelles is de enige motorrally in de wereld met een ISO 14001 certificaat
  • Sociaal engagement. De vzw ‘Coeur de Gazelles’ werd in 2001 geboren in de schoot van de rally. De mannen en vrouwen van deze vereniging zetten zich elke dag met hart en ziel in voor de mensheid en duurzame ontwikkeling.

Waarom doen ze mee?
Voor het plezier, de vriendschap, om zichzelf te overtreffen, voor de 100% vrouwelijke uitdaging en vooral om zich in te zetten voor GAMS België, een organisatie die strijdt tegen vrouwelijke genitale verminking.

GAMS België werd opgericht in 1996. Het is een groep Afrikaanse en Europeaanse mannen en vrouwen die strijden tegen vrouwelijke genitale verminking (VGV). De vereniging organiseert sensibiliseringsactiviteiten voor de betrokken gemeenschappen en informatiesessies en voorlichtingen voor professionelen. Daarnaast pleit het op nationaal en internationaal niveau voor de uitbanning van VGV.

Hoe kun je Sophie en Kate steunen?
Door hier een gift te storten:

Ja, ik strijd mee voor de afschaffing van vrouwelijke genitale verminking

Vanaf 40 euro verschijnt uw naam of foto op de 4X4 van Sophie en Kate!

 

 


Meer weten?
Kom alles te weten over Sophie en Kate op hun website: www.akkateam.com
Volg hen op Facebook
Lees alles over Rallye Aïcha des Gazelles: www.rallyeaichadesgazelles.com
Kom meer te weten over de strijd tegen vrouwenbesnijdenis: www.gams.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s