‘Marc is het perfecte model’

Linda Van Waesberge, personal shopper en styliste, neemt notarissen en medewerkers op sleeptouw naar haar favoriete adressen. Ze laat zien dat er zoveel meer is dan een maat- of mantelpak om professioneel voor de dag te komen. Tijd voor een nieuwe wind door de garderobe!

‘Alé hup, in uw kot.’ Met deze woorden verwijst Linda Van Waesberge al lachend notaris Marc Demaeght naar het pashokje. We bevinden ons in designerboetiek ‘STIJLHomme’ op de Brusselse Nieuwe Graanmarkt. Hier zal Marc zich vandaag gewillig en zonder vooroordelen onder handen laten nemen door Linda.

Toen ik Marc vroeg of hij wilde meewerken aan deze reportage reageerde hij onmiddellijk enthousiast. Ook zijn vrouw, met wie hij meestal gaat shoppen, vond het een leuk idee. ‘Ze heeft me haar fiat gegeven. Als ik wat leuks zie vandaag, dan mag ik het kopen’, knipoogt hij. ‘Ik shop eigenlijk wel graag’, vertrouwt Marc me toe, ‘al heb ik er weinig tijd voor.’ Shoppen doet hij enkel tijdens de solden, dus twee keer per jaar. ‘Voor mij geen impulsieve aankopen. Ik ga altijd heel gericht te werk, vertrekkend vanuit de vraag: wat heb ik nodig?’

In zijn vrije tijd draagt Marc het liefst een jeans met een polo of hemd met lange mouwen. Voor op kantoor kiest hij een strak pak van Olivier Strelli, Jill Sander of Filippa K. Maar zijn favoriet van het moment is Stephan Schneider uit Antwerpen. ‘Die kleren zitten me echt als gegoten, die voelen aan als een tweede huid.’ En laat STIJLHomme nu toch net een grote collectie Stephan Schneider in het aanbod hebben!

‘Ik heb niet de juiste kousen aan’, roept Marc vanuit de paskamer. Linda snelt ter hulp en stelt hem meteen gerust. ‘Die passen perfect bij die schoenen. Genoeg gepast nu, showtime!’

In joggingbroek haremstijl, zwarte sneakers met helblauwe accenten en een geelbruin geruit houthakkershemd, herken ik notaris Demaeght amper. ‘Een ludieke outfit om ons op gang te trekken’, beantwoordt Linda mijn gefrons. ‘Mannen die in hun midlifecrisis zitten kopen zich ofwel een dure auto, een moto of… gaan voor een nieuwe look. Waarmee ik natuurlijk niets over Marc wil zeggen (lacht).’

Tijd voor de volgende outfit. Marc krijgt een zwarte wollen broek van Ann Demeulemeester aangemeten met een petroleumblauw hemd van Stephan Schneider. ‘Veel mensen denken dat blauw en zwart niet samengaan, maar eigenlijk combineren die kleuren uitstekend’, knikt Linda goedkeurend. De outfit wordt aangevuld met een hoed van Jan-Jan Van Essche en een jasje van Stephan Schneider. ‘Hoe modieus kun je zijn en toch niet onnozel?!’, roept Linda verrukt. Marc beaamt. ‘Als ik ga wandelen draag ik wel een hoed, maar dat is een cowboyhoed à la Crocodile Dundee’, lacht hij.

“Ongelooflijk met hoeveel flair Marc de kleren showt.”

Ongelooflijk met hoeveel flair Marc de kleren showt. Hij heeft er zichtbaar zelf plezier in. ‘Marc is een goed model, dat zie je zo,’ zegt Linda. ‘Hij is iemand die zich verzorgt en fitheid uitstraalt. Bovendien is hij erg fotogeniek.’ Iets wat fotografe Lies heftig knikkend bevestigt.
Vervolgens gaat het 100% Belgisch. ‘Ik kies bewust voor Belgische ontwerpers’, zegt Linda. ‘Onze designers behoren tot de beste ter wereld, ik vind het belangrijk om hen te steunen.’ Het wordt een hemd van Raf Simons, een trui van Jan-Jan Van Essche, een broek van Stephan Schneider, schoenen van Kris Van Assche en een zonnebril van Dries Van Noten.

En dan begaat Marc dé fout van de dag. ‘Nee!’, roept Linda gespeeld geschrokken. ‘Alles mag, maar zet nooit een zonnebril op je hoofd.’ We nemen er akte van.

Marc past nog een T-shirt, maar iedereen is het erover eens dat het niet aan hem besteed is. ‘Nee, niets voor mij’, zegt Marc. ‘Een mens moet zijn leeftijd kennen. Daarenboven ben ik geen T-shirt type.’ Linda stemt in: ‘Esthetisch gezien krijgt dit shirt tien op tien, maar het is niet Marc zijn stijl. Als Marc een T-shirt draagt, dan moet het een met lange mouwen zijn en zonder print.’

Tot slot wordt er nog een kostuum gepast. Een klassiek donkergroen krijtstreeppak van Dries Van Noten. Een kleurige das fleurt het geheel op, maar het kan evengoed nonchalant gedragen worden met het hemd uit de broek en een sjaal. En op koude dagen met een lekkere warme winterjas erover.

Linda besluit de dag: ‘Marc is het perfecte model. Hij staat werkelijk met alles!’ _


Met dank aan:
STIJLHomme
Nieuwe Graanmarkt 6
1000 Brussel
http://www.stijl.be


Tekst: Bo Bogaert – Fotos: Lies Engelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s