20 km door Brussel

138 notarissen, medewerkers en sympathisanten van het notariaat liepen in mei mee met de 20 km door Brussel. Daarbij zamelden ze een kleine € 3.000 in ten voordele van ‘Vivre Ensemble’ en ‘Welzijnszorg’, twee verenigingen die armoede en sociale uitsluiting in België bestrijden.

De zusjes Tack werken beiden in het kantoor Tack & De Moor in Sint-Niklaas. Valérie Tack heeft haar zus Angélique meegebracht om te supporteren. Met een tijd van 1 uur 47 is Valérie zeer tevreden over haar eerste deelname aan de 20 km door Brussel. “Mijn streefdoel was om een tijd neer te zetten tussen de 1u45 en 1u50 en daar ben ik dus mooi in geslaagd. Ik heb al meerdere malen de 10 Miles in Antwerpen gelopen, maar vandaag was het de allereerste keer dat ik 20 kilometer heb gelopen en dat is heel goed meegevallen.

Vooral de tunnels maken het parcours zwaar, het is veel op en af. En de laatste twee kilometers is echt afzien.” Volgend jaar doet ze wellicht opnieuw mee. “Ik kan nu ook beter inschatten wat het is om 20 km te lopen. Dat maakt dat je ook beter kunt doseren. En volgend jaar breng ik ons mama mee (Catherine De Moor). Zij loopt al vele jaren de 20 km door Brussel, maar kon wegens vakantie dit jaar niet aanwezig zijn.”

Notaris Bénédicte Strobbe en haar dochter Marie-Alix hebben samen de wedstrijd rustig uitgelopen in ongeveer 2 uur 15. “We zijn eigenlijk niet moe”, lacht Bénédicte. De 15-jarige Marie-Alix is de jongste van de notarisploeg. Het is de eerste keer dat ze meedoet en dat is haar supergoed bevallen.

“Vooral de sfeer is geweldig, overal staan er muziekbandjes langs het parcours en dat is fijn.” Voor deze wedstrijd heeft ze twee keer per week getraind. Tijdens de week een korte afstand samen met de vriendinnen op het internaat en tijdens het weekend een lange afstand. “De lastigste kilometer was die tussen 17 en 18 km, toen had ik even een dipje, maar vanaf kilometer 18 ging het weer goed.” Volgend jaar zullen moeder en dochter terug van de partij zijn.

Foto’s: Charles Six – Tekst: Bo Bogaert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s